Bataturile- picioare crapate la porumbei

Aceasta afectiune daca ii putem spune asa apare din ce in ce mai des la porumbei si in general la rasele grele. Principalii factori care determina aparitia acestei probleme sunt urmatorii:

  • masa corporala mare a pasarilor si ma refer aici in general la rasele grele gen kingi, mondaini, voiajori ornament ;
  • podelele aspre si dure fie ele din ciment sau alte materiale lemn , placaj, osb ;
  • diversele carente de minerale care lipsesc din alimentatia porumbeilor;

O sa spuneti, bine are talpile crapate si cu ce ma afecteaza asta ??? Pai ne/va afecteaza pentru ca  ranile respective se pot infecta, porumbeii masculi in general vor avea probleme in a calca porumbitele cum trebuie , miscarea pasarilor va deveni greoaie . Recomandarea mea este sa evitati pe cat posibil achizitionarea unor pasari cu picioarele crapate cu atat mai mult cu cat odata cu inaintarea in viata aceste probleme se vor agrava si nu o sa aveti decat neplaceri din aceasta cauza cu pasarile achizitionate.

Totodata aceste crapaturi va pot da informatii pretioase in momentul achizitionarii de porumbei despre conditiile in care pasarea a crescut precum si despre varsta pasarii in cazul in care nu are inel. Si acum imi aduc amint de un „nene” din parcul plumbuita care incerca sa ma convinga de un mascul king foarte frumos de altfel dar care avea picioarele praf , ca nu are decat 2 ani , dar dupa ce a vazut ca stiu ce si cum sta treaba mi-a spus ca masculul are 5 ani de fapt si ca i-a taiat inelul pentru a-l vinde mai usor si ca in sezonul de reprtoductie respectiv nu scosese pui din el tocmai din cauza acestei probleme.

Despre modalitatile de a rezolva aceasta problema nu stiu ce sa va zic, nu am astfel de porumbei, incerc pe cat posibil sa elimin factorii care ar putea duce la aparitia unor astfel de probleme si…. cam atat.

O sa revin in curand si cu poze!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: