Standard Kingi

Aceasta rasa a fost creata in America prin anii 1890 prin incrucisarea a patru rase : Duchess, Voiajori, Maltezi, Romani si initial a fost gindita pentru productia de carne.Greutatea porumbelului este cuprinsa intre 0,8 si 1.1 kg dar sunt cazuri in care pot sa cantareasca si mai mult.Corpul este foarte mare si are o forma unei sfere din care iasa un cap nemotat cu cioc scurt, o coada scurta si indreptata in sus si picioarele puternice si neincaltate. Standardul American pentru aceasta rasa il puteti gasi aici

Plecand de la site-ul de mai sus am sa prezint mai jos cateva din caracteristicile de care trebuie sa tinem cont cand analizam un king :

GREUTATE :

· Pentru toate varstele: intre 850 grame si 1100 grame desi exista exemplare cu o masa corporala si mai mare

DIMENSIUNI :

  • INALTIME 29.5 cm
  • LATIME PIEPT 14 cm
  • DIMENSIUNE TRUNCHI(baza picioarelor – baza gatului) –11.5cm
  • LUNGIME (varful cozii – piept) –24.13 cm

  • NARILE trebuie sa fie MICI, NETEDE, SI SA SE AFLE IN O POZITIE ORIZONTALA.
  • CIOCUL trebuie sa fie MIC, NETED, ALB SAU MAT LA CULOARE SI IN CONCORDANTA CU MARIMEA CAPULUI.
  • CAPUL trebuie sa fie MODERAT K MARIME SI LATIME, CRANIUL TREBUIE SA FIE BINE ROTUNJIT SI PROPORTIONAT  COMPARATIV CU GATUL SI PIEPTUL. NU TREBUIE SA FIE STRANS SUB BARBIE SAU SA AIBA FORMA DE CAP DE SARPE.
  • OCHII trebuie sa fie PROEMINENTI, ROTUNZI SI STRALUCITORI, ASEZATI  LA 3/5  DE LA BAZA SPATE A CAPULUI
  • GEANA OCHIULUI trebuie sa fie PERFECT ROTUNDA, CU O TEXTURA FINA, SA FIE VIZIBILA INTRE OCHI SI PENELE DE PE CAP, ROZALIE LA CULOARE
  • GATUL trebuie sa fie DE O MARIME MODERATA, GROS, TREBUIE PURTAT PERPENDICULAR. bAZA GATULUI TREBUIE SA INTRE IN SPATIUL DINTRE UMERII ARIPILOR . GATUL NU TREBUIE SA FIE PURTAT EXCESIV SPRE PARTEA DIN SPATE A CORPULUI. GATUL MASCULILOR TREBUIE SA FIE MAI MASIV CA CEL AL FEMELELOR
  • PIEPTUL trebuie sa fie PROEMINENT, LAT SI BINE ROTUNJIT
  • CORPUL trebuie sa fie SCURT, LAT, SOLID, BINE ROTUNJIT
  • SPATELE trebuie sa fie SCURT SI LAT DE LA UMERI PANA LA COADA, NU TREBUIE SA SE ASCUTA PREA REPEDE INAINTE DE A AJUNGE LA TARTITA, DAR SA SE CURBEZE USOR SPRE GAT IAR COADA TREBUIE SA FIE LA CEL PUTIN 25° .
  • COADA trebuie sa fie SCURTA, PROPORTIONALA CU UN CORP SCURT. NUMARUL CORECT DE PENE PRIMARE IN COADA ESTE DE 12. COADA TREBUIE SA FIE PURTATA LA UN UNGHI DE CCA 25° PENTRU A COMPLETA CURBA FORMATA DE SPATELE SI PIEPTUL PORUMBELULUI
  • PICIOARELE trebuie sa fie DREPTE SI PUTERNICE  PENTRU A DA PORUMBELULUI O POZITIE DREAPTA, DISTANTA DINTRE PICIOARE TREBUIE SA FIE CA SI LUNGIMEA LOR DE CCA 3.2 CM. GAMBELE TREBUIE SA AIBA O CULOARE ROSIATICA SI NU TREBUIE SA FIE ACOPERITE CU PENE.
  • DEGETELE trebuie sa fie DREPTE SI CORECT DEPARTATE , DE O CULOARE ROSIATICA.
  • PENAJUL trebuie sa fie DES  SI NETED LA MANUIRE

Imaginile si informatiile de mai sus au fost preluate de pe site-ul American King Club

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: